Соня Момчилова бе обявена за Майка на годината за благородните

...
  Соня Момчилова бе обявена за Майка на годината за благородните
Коментари Харесай

Художникът Румен Статков се разплака, връчвайки наградата Майка на годината

 

 

Соня Момчилова бе оповестена за Майка на годината за благородните си начинания, отдадени на децата, за които не афишира обществено. Десетата гала по награждаването с влиятелния приз бе извършена в столичната изложба Нирвана, известна като един от най-стойностните центрове за изкуство у нас.

 

Председателят на Съвет за електронни медии, която от години се е посветила на дела, свързани със здравето, образованието и просперитета на деца в потребност, получи премията от Жана Иванова, притежател на издателска къща „ Жануа-98 “.

 

„ Това не е просто премия, това е самобитно самопризнание, което носи особения вирус на синдрома „ Предай нататък “, на това да ни подсеща, че няма по-голям недостиг от този на човешкост и човещина в наши дни. Много ви благодаря, че сте подобен висок и ярък образец “, показа Соня Момчилова, обръщайки се към дамите със страховит заряд от добрина, присъстващи на церемонията.

 

Наградена бе и Ева Гугова, борбена майка от Добрич, която в най-трудния миг от живота си е събрала сили да направи нещо за болно дете и да избави живота му – дарила е сърцето на личното си чадо.

 

Статуетката ще й бъде предадена от известния наш художник Румен Статков, измежду чиито картини в изложба Нирвана бе извършена церемонията. „ Нямам думи, с които да опиша подвига на тази майка “, сподели Румен, който бе разчувстван до сълзи, както и всички присъстващи на церемонията, която популяризира и уважава положителното в най-чистата му форма.

 

„ Майка на годината “ стана и Владина Цекова, посветила живота си на малкия екран и на благородни начинания. Тя получи наградата от пътуващият публицист и прочут публицист Магдалена Гигова, която връчва влиятелната статуетка „ Майка на годината “ за десети път.

 

„ Владина, в случай че би трябвало да я определим с една дума, то е сърцата, тъй като във всяка идея се хвърля с цялото си сърце. От 20 години всяка година облича зрелостници, 15 минути след наводненията тя към този момент пътуваше към Карловско с гумени ботуши. Тя в никакъв случай не акцентира положителното, което прави, и съумява да увлече и други със своя образец и да ги болести с положително. Благодарим, Владина, че те има “, сподели Магдалена Гигова.

 

„ Най-важното нещо в моя живот е да науча всички дружно да служим на хората, които имат потребност. Да служим значи да правиш нещо, без да очакваш да ти благодарят, да ти кажат „ Браво “ и да ти платят. “ Владина, която дойде на церемонията след кацане от Париж, приключи с откъс от най-големия български донор – проф. Минко Балкански „ Научете се да бъдете алтруисти, помагайте. Бъдете положителни, не се правете на положителни. “

 

Майка на годината стана и Гергана Янкулова, която дружно със брачна половинка си се грижи за деца, изоставени от родителите си. Наградата на Гергана, посветила живота си на приемната грижа, бе връчена от Дина Христова.

 

„ Гери се е грижила за 11 бебета, от 10 години не е спала. Със брачна половинка си имат лично дете, само че вземат решение да дадат дом на още едно дете. Така в тяхното семейство се появява Тони. След това вземат решение, че би трябвало да имат и момиченце и по този начин идва Мая, която е в дома им като приемно детенце, само че след три отхвърли да бъде осиновена, към този момент е част от фамилията на Гери.

 

Да не мислите, че са спрели дотук? Последното бебенце, за което се грижат, към този момент е публично тяхно дете. Това са моите герои “, показа разгорещено Дина Христова. „ Малките деца имат потребност от любов, което трансформира целия им живот. Това основава персони. Мечтата ми е в България да няма деца за осиновяване “, показа Гергана.

 

„ Тази година вършим 21 години брак и съм признателен, тъй като тя ме научи да бъда мъж “, сподели брачният партньор й, който е някогашен боен. - Знам постоянно, че някой ми пази гърба и това е тя “.

 

„ Защо не казахте, че толкоз доста ще се плаче довечера? “, прочувствено се включи Владина Цекова. Развълнувани бяха всички, в това число и водещият на церемонията – младият художник Александър.

 

Дина Христова показа и другата наградена Майка на годината – Гинка Илиева, също посветила живота си на приемната грижа. Тя е трансформирала живота на бебе, наядено от плъхове, на дребни деца, затворени с години в кошарка от родителите си, които единствено им подхвърляли храна.

 

Гинка е приемен родител и програмен управител на Националната асоциация за приемна грижа. Тя е същинско ентусиазъм и образец за това, че когато има предпочитание, има и метод да тръгнеш по пътя на триумфа. На 47 години приключва приблизително обучение. На 52 година – висше.

 

Преминава през образование за обществен възпитател. Изкарала е съвсем всички курсове за контузията при децата. Седем години се грижи за три приемни деца по едно и също време.

 

Милена Димитрова – майка на известния български публицист Иво Христов, получи за повторно премията „ Майка на годината “. Милена, въодушевена освен от личното си сърце, само че и от положителните хрумвания и начинания на сина си, не стопира непрекъснато да прави взаимно с него добрини за хора в потребност.

 

Неотдавна тя трансформира в звукови файлове две от книгите на Иво Христов, с цел да може незрящите му фенове, които желаят да се допрян до творчеството му, да се насладят на гения му. Наградата на Милена бе връчена от военачалник Красимир Занев.

 

„ Аз съм със сина си, тъй като тази премия е освен моя, тя е и на двамата. Мъдрото ми дете ме научи да съм тази, каквато ме познават хората. Аз се споделям Милена, само че същинското ми име е майка. Героят е пред мен – той ме научи да бъда добра, съпричастна, той е моята пътеводна светлина, религия, мощ и вяра.

 

Прави положително, мисли положително, бъди положително, то ще ти се върне, когато най-не очакваш. Хората са споделили, че хубостта ще избави света. Аз бих споделила, че положителното ще избави света. Наградата е на моя наследник “, показа Милена, която предложения всички на двойния празник на писателя на 16 юли – рожден ден и премиера на 11-тата му книга.

 

Тя подари направени от нея прелестни гривни от естествени камъни на наградените майки.

 

Те получиха още страхотни дарове – луксозно вино от Шато Авли, ваучери от Соул терейн,  книги за душата от издателска къща „ Жануа-98 “, синьо пенливо вино Euphoria.

 

„ Майка на годината “ е запазена марка на Нина Норд, която провежда церемонията по награждаването на борбените майки-героини, определени от предприемчив комитет с присъединяване на дами от разнообразни сфери на културата, изкуството и бизнеса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР